ReserveringNieuwsSpeciale aanbiedingen bekijken

Camping Les Peupliers op steenworp afstand van de Médoc Marathon in Pauillac

Marathon du Médoc in Pauillac in Gironde.

Op 30 minuten van camping Les Peupliers*** in Vendays-Montalivet, wordt de Marathon du Médoc sinds 1985 elk jaar elk tweede weekend van september vanuit Pauillac gelopen en kent elk jaar een groeiend succes met 10.000 deelnemers. de grootste marathons van Frankrijk en de grootste marathon in Gironde.
De Médoc Marathon is een 42,195 km lange voetgangersrace waarvan het circuit de wijngaarden en wegen van de Médoc voert, maar ook de parken van de prachtige kastelen.
Veel deelnemers komen niet naar de Marathon du Médoc voor de prestatie, maar voor de feestelijke sfeer die over deze Marathon heerst. Het is gebruikelijk om hardlopers in vermomming of met uitrusting te zien, de een nog onwaarschijnlijker dan de ander.
Wat het doel ook is, een marathon lopen kan niet geïmproviseerd worden en vereist een minimum aan fysieke en sportieve voorbereiding. De route, die een vijftigtal kastelen in de Médoc (ten westen van de Gironde) doorkruist, waarvan sommige prestigieus zijn, is niet gemakkelijk en heeft verschillende hoogteverschillen die de benen van de hardlopers op de proef stellen.
De camping Les Peupliers in de Gironde biedt verhuur van stacaravans voor de Médoc-marathon, evenals kampeerplaatsen.


Bekijk onze prijzen en beschikbaarheid voor de Marathon du Médoc