ReserveringNieuws

De Top 10 dingen om te doen in de Médoc

1 – Vendays Montalivet-markt:

Op minder dan 8 km van Camping les Peupliers in de Gironde, is de markt van Montalivet de plek die u niet mag missen tijdens uw vakantie. Het bestaat sinds 1957, maar vandaag tijdens het zomerseizoen is de markt van Montalivet meer Europees dan ooit. U kunt oesters en Médoc-wijn proeven, evenals ambachten en vele andere specialiteiten, elk even mooi als de volgende. Overweeg tijdens uw gezinsvakantie in de Gironde een wandeling te maken over de markt van Montalivet, die 7 dagen per week elke ochtend geopend is.

2 – Surfscholen:

Van Verdon sur mer tot Lacanau, vind een veelvoud aan surfspots op meer dan 120 km aan stranden. Of je nu een beginner bent of een insider, het zal onmogelijk zijn om je golf niet te vinden. Om in Montalivet een sportieve vakantie met uw gezin door te brengen, moet u op de golven van de Médoc Atlantique surfen. Vind veel surfscholen in Montalivet op minder dan 8 km van camping Les Peupliers in de Gironde.

3 – Soulac-sur-Mer:

Soulac sur Mer ligt op enkele kilometers van camping Les Peupliers in de Gironde, tussen Verdon sur mer en Montalivet, het is de stad die u moet bezoeken tijdens uw vakantie in de Gironde. Deze badplaats heeft een zeer rijk historisch erfgoed:
De Soulacaise-villa's in neokoloniale stijl met torentje, gevels en voorlichaam in bakstenen van rode en bruine kleur.
De basiliek Notre Dame de la Fins des Terres staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Kilometerslange stranden om te zwemmen en voor al uw sportieve activiteiten.

4 – Vuurtoren van Cordouan:

De vuurtoren van Cordouan is een van de bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw vakantie in de Gironde in de Médoc. Deze vuurtoren is de oudste die nog in gebruik is, nog steeds bewoond en toegankelijk voor bezoekers. Het biedt u een uitzonderlijk uitzicht op de Gironde.

5 – De meren van de Médoc:

Lac d'Hourtin-Carcans en Lac de Lacanau zijn de ideale plek om een ​​nautische en sportieve vakantie door te brengen. Camping Les Peupliers is de ideale plek, het ligt in het centrum van al zijn activiteiten voor gezinsvakanties. Paddle, catamaran, waterfietsen, bootverhuur… alles is aanwezig voor een sportief programma. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om langs de waterkant te wandelen en te genieten van de fauna en flora en u te laten leven op het ritme van de kleuren van de meren.

6 – De wijnroutes van de Médoc:

Kies voor uw vakantie in de Gironde de Médoc en zijn wijnroutes. Van Bordeaux, via Margaux, Pauillac, Saint Estèphe tot aan Verdon sur mer, zult u zeker de beste wijnen van de Médoc bezoeken en proeven.

7 – De monding van de Gironde, de veerboot van Verdon sur Mer naar Royan:

Via de Pointe de Grave in Verdon sur Mer kunt u de monding van de Gironde oversteken richting Royan. U hoeft niet te reserveren, per fiets, te voet of met de auto kunt u de riviermonding oversteken voor een dagwandeling in Royan. Er is slechts 6 km water tussen de Médoc en de Charente Maritime.

8 – Paardensportcentra:

U wilt uw kinderen kennis laten maken met paardrijden, u wilt terug te paard gaan om uw jeugdjaren te herinneren en u droomt gewoon van paardrijden tijdens uw vakantie in de Gironde. Camping Les Peupliers in de Gironde ligt te midden van vele maneges om te flaneren tussen het bos en de rand van het strand in de Médoc.

9 – Avonturenpark, Karting en Paintball Montalivet

De camping Les Peupliers ligt op minder dan 8 km van het Adventure Park, de ideale plek voor uw familiedagen. U kunt genieten van paintball, cursussen in de bomen, een bezoek aan het bos van Landes, een partijtje minigolf maar ook uw acrobatische talenten laten zien op de trampolines en tokkelbanen. Als u van snelheid en kartracen houdt, is camping Les Peupliers in de Gironde de perfecte plek om te genieten van uw vakantie in de Gironde bij Vendays Montalivet.

10 – Natuur: zonsondergang, bos van Landes

Camping Les Peupliers in Vendays Montalivet in de Gironde is de camping die u nodig heeft voor uw vakantie in de vrije natuur. Het bos van Landes van 1.300.000 hectare zit vol met dieren, elk even prachtig als de volgende: vossen, wilde zwijnen, herten, herten, herten, eekhoorns... als u bij zonsopgang door het bos wandelt, vergeet dan niet langzaam te rijden om dit prachtige fauna. Vergeet niet om op de avond van uw vakantie in de Gironde naar de rand van de Atlantische Oceaan te gaan om te genieten van de prachtige zonsondergangen. Deze zullen je achterlaten met prachtige familieherinneringen. De zonsondergangen zijn het bewijs dat het einde van een vakantie in de Gironde op camping Les Peupliers mooi kan zijn.