ReserveringNieuwsSpeciale aanbiedingen bekijken

Camping Les Peupliers nabij de monding van de Gironde aan de kant van de Médoc

Kampeervakanties aan de oevers van de monding

Het is bij de Bec d'Ambes dat de Garonne en de Dordogne, door hun banen samen te voegen, de Gironde doen ontstaan ​​met zijn monding die eindigt bij de Pointe de Grave in Verdon-sur-Mer tegenover Royan. Aan de uitgang van het estuarium staat de vuurtoren van Cordouan die nog steeds in bedrijf is.
De Gironde en zijn monding bieden een grote diversiteit aan locaties en gevarieerde landschappen in de buurt van de camping.

Vuurtoren van Cordouan vlakbij de camping

Absoluut unieke site, geklasseerd op de UNESCO-lijst, de vuurtoren van Cordouan, gelegen aan de monding van de monding van de Gironde, is de enige vuurtoren op zee aan de kusten van Frankrijk die nog steeds wordt bewaakt. Het is ook de enige ter wereld die open is voor bezoekers. Na de 311 treden te hebben beklommen, wordt u beloond met een uitzonderlijk uitzicht op de Gironde en de kust van Royan.Aan boord van de speedboot La Bohème, die vertrekt vanaf de Verdon, kunt u deze bereiken na een wandeling van 45 minuten bij zee (Reserveren aanbevolen in de zomer)

Valeyrac en Port de la Goulée:

Charmant klein dorpje aan de rand van het estuarium. Valeyrac is de thuisbasis van traditionele vissershutten in Port de la Goulée. In de rust van de zomerse bezoekers is het een charmante plek om te wandelen en de regionale specialiteiten te komen proeven. Gelegen aan de wijnroute in het hart van de Médoc-wijngaarden, zijn er veel beroemde kastelen in de buurt die ook een stop waard zijn om te proeven.

Royan / Port Medoc / Pointe de Grave

Soulac-sur-Mer is sinds het einde van de 19e eeuw een aantrekkelijke moderne badplaats. De stad heeft een Belle Epoque cachet weten te behouden met haar oude villa's en hedendaagse gebouwen die de oorspronkelijke stijl respecteren.
Met 7 km strand, het stadscentrum en de winkelcentra, de vele bospaden, ligt Soulac op slechts 30 minuten van de camping.
Port Médoc is een jachthaven met bijna 900 ringen nabij de Pointe de Grave. Hier neemt u de veerboot om Royan te bereiken.