Rejoignez nous sur facebook

Camping partner met de Medoc marathon in Pauillac in Gironde

Vertrekt om 30 minuten van de camping Les Peupliers *** in Vendays-Montalivet in Gironde , de Marathon du Medoc begint elk jaar sinds 1985 elk tweede weekend van september van Pauillac. De Marathon du Medoc alsmaar meer succes jaar na jaar met 10.000 lopers inhalen het als een van de grootste marathon in Frankrijk.

De marathon du Medoc is een lang spoor van 42.195 km met een circuit dat gaat door de wijngaarden van de Medoc en wegen, maar ook door de prachtige wijnkastelen parken.

Aantal deelnemers komen naar de Marathon du Medoc niet voor de prestaties, maar voor de feestelijke sfeer die heerst op deze Marathon. Het is gebruikelijk om te zien ruiters gekleed en actief met vermommingen onwaarschijnlijker dan de andere.

Echter, ongeacht het doel, een marathon lopen kan niet worden geïmproviseerd en vereist een minimum aan fysieke en sporttraining. De route die vijftig kastelen van de Medoc, waaronder een aantal prestigieuze kruist, is niet gemakkelijk en heeft vele hoogteverschillen die de lopers benen strekt.

De camping Les Peupliers in Gironde partners bij de organisatie van de marathon du Medoc, biedt verhuur van stacaravans voor de marathon. Zie beschikbare accommodaties

Website of Marathon du Médoc : http://www.marathondumedoc.com/

Camping voor gezinnen, die op zoek zijn naar rust en stilte.