Rejoignez nous sur facebook

Monding van de Gironde

De monding van de Gironde in de buurt van de camping is een samenvloeiing van de Dordogne en de Garonne. De Gironde mondt uit in de Atlantische Oceaan. Deze trechtervormige monding wordt een estuarium genoemd. Bij de monding ligt aan de ene kant Royan en aan de andere kant Verdon sur Mer.

In de Atlantische Oceaan ligt de statige vuurtoren Cordouan. De Gironde begint 75 km vanaf de Atlantische Oceaan. Ten noorden ligt de Charente Maritime en ten zuiden ligt het departement de Gironde.

De Gironde stroomt door een grote verscheidenheid aan landschappen, ideaal voor op de camping. Als u met de boot over de Gironde vaart, ziet u een groot aantal châteaus, wijngaarden, maar ook eilandjes, die bij sommige huizen horen.

De Gironde is 75 km lang en bij de monding 12 km breed. Van West-Europa is het de grootste. Het is mogelijk de Gironde per veerboot over te steken bij Royan/Verdon sur Mer of meer naar het zuiden bij Blayes/Lamarque. Er varen ook grote boten van en naar de haven van Bordeaux. Kleine haventjes in de Gironde zijn een prachtig doel voor uitstapjes in uw vakantie.

Camping voor gezinnen, die op zoek zijn naar rust en stilte.