Rejoignez nous sur facebook

Bossen en wijngebieden in Gironde

De bossen en wijngaarden bedekken bijna het hele gebied van de Médoc in Gironde. De bossen, hoofdzakelijk bestaand uit eiken en dennen, strekken zich over tienduizenden ha uit en bieden de vakantiegangers een groot aantal mogelijkheden om te recreëren. Dit gebied is bijna vlak, wat lekker is voor de fietsliefhebbers.

Veel dieren leven in deze bossen en met wat geduld kunnen u en uw kinderen reeën, herten, wilde zwijnen en vossen spotten.

Voor de liefhebbers van paddenstoelen en in het bijzonder eekhoorntjesbrood zorgen de eikenbossen in september en oktober voor een rijke vondst, maar ook op andere momenten van het jaar zijn de bossen een mooie plek om te ontspannen. Te voet zijn de bossen al vanaf de camping te bereiken.

De wijnboeren van de Médoc produceren al meer dan 150 jaar de beste wijnen. Ze zijn bekend en beroemd over de hele wereld. Van de Médoc tot aan de Haut Médoc houdt met zich op de châteaus bezig met het maken van bijzondere wijnen, die men graag laat ontdekken en proeven aan de vakantiegangers. Dit alles in de buurt van de camping Les Peupliers in Gironde.

Ontdek de beroemde wijnen van de Médoc

Kaart van de Bordeaux wijnen

Camping voor gezinnen, die op zoek zijn naar rust en stilte.